Amerikkalainen jalkapallo on toistaiseksi Suomessa harvinaisempi urheiluharrastus verrattuna esimerkiksi jalkapallon ja jääkiekon harrastajamääriin. Suomessakin on kuitenkin oma maajoukkue ja liiga tälle hienolle urheilulajille.

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto on vaikuttanut kansainvälisessä kisatoiminnassa jo 1980-luvulta ja miesten maajoukkue osallistui ihka ensimmäisiin euroopanmestaruuskisoihin vuonna 1983 ja on tuonut kotiin mitalivoittoja jopa yksitoista kertaa.

Vaahteraliiga on Suomessa pelattavan amerikkalaisen jalkapallon ylin sarjataso, ja kuuluu Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitton alaisuuteen. Vaahteraliigaa on pelattu vuodesta 1980 ja liigan pelikausi käynnistyy kesäkuun alkupuolella, päättyen syyskuun alussa loppuotteluun, jota kutsutaan nimellä Vaahteramalja. Loppukilpailun voittajajoukkue kruunataan ansaitusti Amerikkalaisen jalkapallon Suomen mestariksi.

Kilpailut Suomen ulkopuolella

Amerikkaisen jalkapallon ensimmäiset maailmanmestaruuskisat näkivät päivänvalon Italiassa 1999, jossa Suomen sijoitus oli upeasti kuudes. 2007 ja 2011- maailmamestaruudet vei Yhdysvallat.
Suomi pelaa vuosittain maaottelun Ruotsia vastaan. Kisat käydään vuorovuosina Ruotsissa ja Suomessa. Seuraava maaottelu järjestetään Ruotsin kauniissa pääkaupungissa Tukholmassa 5.10.2013.

Pohjoismaisesta mestaruudesta kilpaillaan ensi vuonna 2014 Tanskassa. Amerikkalaisen jalkapallon Euroopan-mestaruuskilpailut puolestaan on turnaus, joka on ollut olemassa jo vuodesta 1983 ja jossa paras joukkue kruunataan amerikkalaisen jalkapallon Euroopan mestariksi. Seuraavat Euroopanmestaruuskilpailut järjestetään Itävallassa 2014.

Amerikkalaisen jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut järjestetäänn seuraavan kerran Ruotsisssa 2015. Maailmanmestaruuskisoja Amerikkalaisessa jalkapallossa on järjestetty jo vuodesta 1999. Maailmanmestaruustasolla Suomella ei ole ollut kovin hyvää menestystä ja karsintojen kautta itse kisoihin Suomi on onnistunut pääsemään vain kerran.