Englannin Valioliiga on taas pyörähtänyt käyntiin. Mukana on kolme uutta joukkuetta, jotka ovat onnistuneet nousemaan alemmalta tasolta Valioliigaan. Nämä joukkueet ovat Norwich, Sheffield United ja Aston Villa. Monet saattavat ihmetellä varsinkin Aston Villan nimeä näiden joukkueiden joukossa, sillä Aston Villalla on pitkät perinteet Valioliigassa. Selvää kuitenkin on, että viime aikoina joukkue ei ole kyennyt kulta-aikojensa loistokkuuteen. Suomalaisittain Valioliiga on alkanut jännittävissä merkeissä. Ensin Teemu Pukki kykeni nostamaan Norwichin täysin uudelle tasolla ja tähän saakka nähdyissä peleissä hänen tehonsa ovat olleet huikeat. Toki Norwich on kokenut tappioita, mutta esimerkiksi Pukin maali ottelussa Liverpoolia vastaan jää taatusti monen mieleen. Lähde sinäkin katsomaan otteluita seuraamalla Valioliigaa ja pukeudu asianmukaisesti.

Valioliigan tähtihetket

Manchester United on hallinnut Valioliigaa vuosien saatossa. Seuralta löytyy yhteensä 13 mestaruutta. Parhaiten Manchester United muistetaan kuitenkin vuosista, jolloin David Beckham pelasi joukkueessa. Beckham kuuluikin vielä 2000-luvun alussa Englannin maajoukkueen suurimpiin tähtiin, jonka otteita seurattiin tarkkaan. Beckham kuitenkin eläköityi, mutta Manchester Unitedin ja englantilaisen jalkapalloilun voittokulku jatkui. Kaudella 2018-2019 Manchester United onnistui nappaamaan Valioliigan voiton itselleen. Manchester Unitedin lisäksi Liverpool edustaa englantilaista jalkapalloilua parhaimmillaan. Liverpool muistetaan esimerkiksi suomalaisen Sami Hyypiän seurana. Hyypiä sai kantaa kädessään jopa Liverpoolin kapteenin nauhaa, joten hän oli merkittävässä roolissa joukkueessa. Liverpoolilla on mennyt hyvin myös viime vuosina. Vuonna 2019 se voitti UEFA Super Cupin.

Suomalaiset Valioliigassa

Viime vuosina Valioliigassa ei ole juurikaan nähty suomalaisia pelaajia. Onneksi tämän asian muutti siis Teemu Pukki, joka nosti joukkueensa suoraan Englannin ylimmälle sarjatasolle. Tunnetuimpia suomalaisia pelaajia Valioliigassa ovat Sami Hyypiän lisäksi olleet Mikael Forssell, Jari Litmanen, Antti Niemi ja Jussi Jääskeläinen. Forssell teki pitkän uran Chelseassa ja siirtyi sen jälkeen vielä kahdeksi kaudeksi Crystal Palaceen. Litmasen ura Valioliigassa taas kesti kaksi kautta, joista molemmat hän pelasi Liverpoolin riveissä. Niemi taas pelasi maalivahtina niin Southamptonissa kuin Fulham FC:ssä. Jussi Jääskeläinen sen sijaan on suomalainen, joka on pelannut pisimpään Valioliigassa. Hän aloitti vuonna 1997 Bolton Wanderersissa, jossa pelasi vuoteen 2012 asti. Sen jälkeen Jääskeläinen pelasi West Ham Unitedissa vielä kolme kautta.