NFL eli National Football League on maailman seuratuin amerikkalaisen jalkapallon mestaruussarja. Jokaista runkosarjan ottelua seuraa satoja tuhansia kannattajia, sillä jokaisella ottelulla on merkitystä jatkon kannalta. Joukkueita kannatetaan intohimoisesti ja ottelutapahtumissa tunnetila on lähes käsinkosketeltava. Koronapandemian vaikuttaessa koko urheilumaailmaan, myös NFL on joutunut tekemään muutoksia toimintaansa. Monet pelaajat ovat päättäneet jättää kauden väliin. NFL joutui myös miettimään vaihtoehtoisia ohjelmia, kuten myöhempää kauden aloitusta ja lyhennettyä kautta, jotta kausi 2020-2021 voitaisiin viedä läpi.

NFL-kauden alku katsomoissa

NFL-kausi pääsi alkamaan syyskuussa 2020 normaalin ohjelman mukaisesti. Vain kuusi kaikista 32 NFL-joukkueesta oli lopulta päättänyt sallia kannattajiensa pääsyn katsomoon ja nekin rajoittivat huomattavasti katsomoiden kapasiteettia. Muut joukkueet ilmoittivat avaavansa kauden ilman fanien pääsyä katsomoon, toivoen tietysti pandemian rauhoittuvan, jotta katsomot voitaisiin avata kauden kuluessa. Kannattajien jäätyä kotikatsomoihin monien fanituotteiden kysynnän pelättiin hiipuvan, mutta onneksi uskolliset fanit ovat löytäneet muun muassa Supporters Place -sivuston ja sieltä helposti tilattavat NFL-tuotteet.

NFL-fanitoiminta koronapandemian aikaan

Fanien on siis kannustettava joukkueita muilla tavoin, esimerkiksi juuri ostamalla fanituotteita. Yksi huomiota saanut tempaus nähtiin syyskuussa pelatussa Denver Broncosin ja Tampa Bay Buccaneersin välisessä ottelussa. Katsomon ollessa lähes tyhjillään ottelua seuraamaan tehtiin yli 1800 South Park -pahvihahmoa ja saadut tuotot lahjoitettiin hyväntekeväisyyteen. Tempaus oli osuva, sillä fiktiivinen South Park sijaitsee Coloradossa kuten Denverkin. Toinen esimerkki on ruoan kotiinkuljetuspalveluja tuottava yhdysvaltalainen Postmates, joka ruokalähetystensä yhteydessä tuo kotona pelejä seuraaville faneille faniyllätyksen NFL-sponsorisopimuksensa ansiosta.